УНИВЕРЗИТЕТ СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЈ-СКОПЈЕ
 
ПРИРОДНО-МАТЕМАТИЧКИ ФАКУЛТЕТ
 
 ИНСТИТУТ ЗА ГЕОГРАФИЈА
Датум: 05/28/2018   English
Loading
Географијата го движи Светот - биди и ти Географ!!!...веб страница на Институтот за географија-една од најстарите високообразовни институции во Република Македонија...www.igeografija.mk

Почетна

За Институтот

       Општо

       Студии

       Стручен кадар 

Насоки

       Наставна 

       ГИС 

       Физичка географија 

       Демографија 

       Туризам 

Втор циклус

Трет циклус

Известувања

Изданија

Галерија

Линкови

 

ИГЕО-ПОРТАЛ

  КОНТАКТ:
  Гази Баба бб

  П. Фах 162
  1000 Скопје
  Република Македонија
  тел. 389 2 3249716
ПОСЕТИТЕЛИ
 
 
     

Добредојдовте на интернет страницата на Институтот за географија !!!

    Институтот за географија е најстара високошколска установа во Република Македонија од областа на географијата. Високостручниот потенцијал, богатото искуство од над 80 години, одличната просторна и техничка опременост, овозможуваат студирање по најсовремени светски стандарди. Освен додипломски студии, на Институтот се организираат магистерски и докторски студии, со што целосно е заокружен наставниот процес до највисоко ниво.

Покрај стекнатото реноме, Институтот за географија и понатаму се труди да ја развива и продлабочува наставно-научната работа, да дава нови сознанија за одредени географски процеси и појави во државата и пошироко, а сето тоа вешто и софистицирано да го пренесува на новите генерации студенти.

Раководител на Институтот за географија: Проф. д-р Ристо Мијалов

 

најнови известувања за студентите по наставници и соработници!!!

Важни известувања!!!

објавено:  
28.05.2018

Јавен повик за финансиска подршка на Факултетите од кампусот Стив Наумов преку проектот Предизвик за студенти иноватори.

http://www.gazibaba.gov.mk/mk/javni-povici/javni-povici/javen-povik-za-finansiska-poddrska-za-studenti-inovatori

 Крајниот рок за аплицирање е 04 Јуни 2018 година.

   
5.03.2016 ЗБОРНИК ОД V КОНГРЕС НА МГД (pdf верзија)
   
10.12.2015  НОВО: Биди член на МГД!
   
01.11.2011

Список на литература за предметите од првиот циклус на Институтот за географија

 

Geodata линк

Страницата е ажурирана на 14.10.2011 година. Содржините се од информативен карактер. Сите права се заштитени.

Изработка и ажурирање на страницата: Ивица Милевски. Вашите сугестии и коментари можете да ги пратите на: ivica@iunona.pmf.ukim.edu.mk